Svētku terīne ar liellopu gaļu un dārzeņiem

Sastāvdaļas

  • 800g liellopu gaļa
  • 2 sīpoli
  • 4 burkāni
  • 1 puravs
  • 3 selerijas kāti
  • 150g šampinjoni
  • 15g želatīns
  • 6-8 smaržīgo piparu graudiņi
  • 4 krustnagliņas
  • zaļumi (dilles, pētersīļi)
  • sāls

Šajā reizē nosaukums izsaka visu. Novēlam, lai izdodas svētku mielasts un uzcienātie viesi aicinātu padalīties ar recepti!

Pagatavošana 210 min 8 porcijas

1. Sīpolus nomizot un iespraust tajos krustnagliņas. Puravu izskalot un sagriezt 2-3 daļās. Burkānus notīrīt. Selerijas kātus sagriezt lielos gabalos.
2. Gaļu ielikt lielā katlā un uzvārīt. Nosmelt putas, pievienot sagatavotos dārzeņus, garšvielas, sāli, samazināt uguni un vārīt katlā nosegtā ar vāku,apm. 1 st. Izņemt puravu, pievienot sēnes un vārīt vēl 1 st.
3. Želatīnu uzbriedināt. Gaļu pārlikt traukā, buljonu izkāst caur smalku sietu. Gala rezultātā jābūt apm. 400ml buljona. Karstā buljonā izkausēt želatīnu.
4. Gaļu sadalīt mazākos gabalos. Burkānus, puravu un sēnes sagriezt smalkāk. Zaļumus smalki sakapāt un sajaukt ar gaļu.
5. Formu izklāt ar pārtikas plēvi un kārtās sakārtot gaļu un dārzeņus. Pārliet ar buljonu. Formu apsegt ar pārtikas plēvi un novietot ledusskapī uz 12 st.
6. Pasniedz ar sinepēm.