Svaigu gurķu salāti ar garnelēm un pikanto mērci

Sastāvdaļas

  • 200g vārītas garneles
  • 300g svaigi gurķi
  • 3 ēd.k. krējums
  • kinza
  • šnittloki
  • 1 ēd.k. citronu sula
  • 1 ēd.k. citronu sula
  • 1 ēd.k. saldā čili mērce
  • 1 ķiploka daiviņa

Nav nekāds noslēpums, ka viens no labas veselības un ilga mūža noslēpumiem ir tieši jūras veltes. Āzijas valstīs, kur jūras veltes uzturā lieto regulāri, iedzīvotāju vidējais dzīves ilgums ir krietni augstāks salīdzinot ar valstīm kurās šos produktus lieto retāk. Tāpēc piedāvājam jums vēl vienu pārbaudītu un patiesi gardu garneļu pagatavošanas recepti.

Pagatavošana 15 min 2 porcijas

1. Lokus un kinzu sasmalcināt. Lielāko daļu sajaukt ar krējumu, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Pievienot mērcei citronu sulu, čili mērci, sasmalcinātu ķiploku daiviņu. Samaisīt.
2. Gurķus sagriezt palielos kubiņos, pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem, pievienot atlikušos zaļumus un apmaisīt. Garneles (ja nepieciešams notīrīt) sagriezt tādos pašos kubiņos, kā gurķus. Garneles sajaukt ar gurķiem, pievienot mērci un vēlreiz apmaisīt.
3. Pasniedz uzreiz.

| View