Sutināti kāposti ar frikadelēm

Sastāvdaļas

  • 700 g skābētu kāpostu
  • 700 g kartupeļu
  • 2 sīpoli
  • 2 burkāni
  • 4 ēdk. eļļas
  • 4 kadiķogas
  • 2 lauru lapas
  • 2 tējk. svaiga majorāna
  • sāls, malti pipari
  • Frikadelēm:
  • 400 g jauktas maltās gaļas
  • 1 ola
  • 2 ēdk. rīvmaizes
  • 1 tējk. sinepju
  • 1 tējk. kaltētas raudenes
  • ½ tējk. maltu piparu
  • ½ tējk. sāls

Kāposti ar mazākām vai lielākām frikadelēm, tādām, kas jau ir līdzīgas mūsu kotletēm, ir iecienīti gan daudzos Vācijas novados, gan arī Austrijā. Dažviet šādos kāpostos gatavošanas beigās iemaisa saldo krējumu, kas sakults ar sinepēm.

Pagatavošana 90 min 4 porcijas

1. Malto gaļu samīci ar olu, rīvmaizi, sinepēm, raudeni, sāli un pipariem. Ar samitrinātām rokām izveido mazas frikadeles.
2. Kartupeļus, burkānus un sīpolus nomizo. Kartupeļus sagriez palielos gabalos, burkānus – sīkākos un sīpolus sakapā.
3. Katlā ar biezu dibenu sakarsē 2 ēdk. eļļas un apcep frikadeles. Izņem no katla.
4. Pielej atlikušo eļļu un sakarsē. Ieber sīpolus, burkānus un kartupeļus un sautē aptuveni 10 minūtes.
5. Pievieno kāpostus, frikadeles, lauru lapas un kadiķogas. Pielej 750 ml ūdens, pieber sāli un piparus un, ik pa laikam apmaisot, sautē kādas 50 minūtes. Pārkaisi ar majorānu.

| View