Kāposti ar mazākām vai lielākām frikadelēm, tādām, kas jau ir līdzīgas mūsu kotletēm, ir iecienīti gan daudzos Vācijas novados, gan arī Austrijā. Dažviet šādos kāpostos gatavošanas beigās iemaisa saldo krējumu, kas sakults ar sinepēm. 1. Malto gaļu samīci ar olu, rīvmaizi, sinepēm, raudeni, sāli un pipariem. Ar samitrinātām rokām izveido mazas frikadeles. Sastāvdaļas
Pagatavošana 90 min 4 porcijas
2. Kartupeļus, burkānus un sīpolus nomizo. Kartupeļus sagriez palielos gabalos, burkānus – sīkākos un sīpolus sakapā.
3. Katlā ar biezu dibenu sakarsē 2 ēdk. eļļas un apcep frikadeles. Izņem no katla.
4. Pielej atlikušo eļļu un sakarsē. Ieber sīpolus, burkānus un kartupeļus un sautē aptuveni 10 minūtes.
5. Pievieno kāpostus, frikadeles, lauru lapas un kadiķogas. Pielej 750 ml ūdens, pieber sāli un piparus un, ik pa laikam apmaisot, sautē kādas 50 minūtes. Pārkaisi ar majorānu.
Sutināti kāposti ar frikadelēm
