Strebjamie salāti

Sastāvdaļas

  • 2 gl. rūgušpiens
  • 1/2l minerālūdens
  • 200g salāti
  • 2 lauku gurķi
  • 2 tomāti
  • 2 ēd.k. krējums
  • dilles
  • sāls

Lēts, garšīgs un ļoti veselīgs vakariņu ēdiens. Receptes ideja aizgūta no Doras Švikules grāmatas “324 zaļbarības ēdieni” (izdevējs: AKC.SAB.Valters un Rapa, Rigā, 1939 gads).

Pagatavošana 15 min 2 porcijas

1. Salātus sagriež pavisam sīki, nūdeļveidīgi. Tomātus un gurķus sagriež smalkāk.
2. Rūgušpienu sakuļ šķidrā masā, pievieno krējumu un smalki sakapātas dilles un vēlreiz labi sakuļ. Kad masa gatava, tai pievieno salātus, gurķus, tomātus, ūdeni un sāli pēc garšas.
3. Pasniedz uzreiz.