Steiks ar tekilu un laimu

Sastāvdaļas

  • 700g liellopa steiks
  • Marinādei:
  • 120ml tekila
  • 2-3 laimi
  • 1/3gl olīveļļa
  • 1 sīpols
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 2 ēd.k. kūpinātas paprikas pulvers
  • sāls, pipari
  • Pasniegšanai:
  • zaļumi
  • Halapenjo pipari
  • svaigi spiesta laima sula

Ir tāds teiciens – “Ja gribi gatavot steiku, vispirms sadraudzējies ar miesnieku”. Kad esiet to izdarījuši un kā labu draugu miesnieks jūs ir nodrošinājis ar augstvērtīgu liellopa gaļas gabalu steikam, pagatavojiet to, kā teikts šajā receptē.

Pagatavošana 30 min 2 porcijas

1. 1.No laimiem izspiest sulu, ķiplokus smalki sakapāt. sīpolu sagriezt ripiņās. Bļodā sajaukt paprikas pulveri, ķiplokus, olīveļļu, laima sulu un tekilu. Gaļu ielikt plastikāta maisā, pievienot sīpolus un pārliet ar marinādi. Maisiņu aizsiet un marinēt gaļu 3-4 stundas, ik pa brīdim gaļu maisiņā “izspaidot”.
2. 2.Gaļu cep uz grila vai grilpannā 10-12 minūtes no katras puses. Tad gaļu ietin folijā un atstāj “atpūsties” uz 10-15 min.
3. 3. Gaļu sagriež šķēlītēs un pasniedz ar zaļumiem, laima sulu un Halapenjo pipariem.