Steiks ar Kambazolas siera mērci

Sastāvdaļas

  • 4 steika gabali
  • Mērcei:
  • 150g siers Kambazola ar zilo pelējumu
  • 1/2 gl sauss baltvīns
  • 200ml saldais krējums 10%
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 20g sviests ar Himalaju sāli
  • sāls, pipari

Kas jums ienāk prātā dzirdot vārdu — steiks?! Argentīna? ASV? Varbūt, vienkārši, garda maltīte? Bet ko jūs iedomājaties izdzirdot — Kambazola? Izmēģinot šo recepti, turpmāk abi vārdi jums radīs asociācijas ar augstvērtīgu un kvalitatīvu ēdienu!

Pagatavošana 30 min 4 porcijas

1. Steikus cept uz grila 4-6 min. no katras puses. Gaļu pārlikt uz šķivja, apsegt ar folliju un «atpūtināt» apm. 20 min. Jau gatavus steikus pārkaisīt ar svaigi maltiem pipariem.
2. Pagatavot mērci.
Ķiploka daiviņu sagriezt pabiezās šķēlītēs. Pannā izkausēt sviestu un apcept tajā ķiplokus. Pieliet baltvīnu un pusi šķidruma iztvaicēt. Pieliet saldo krējumu un sadrupinātu sieru. Maisot karsēt tik ilgi, kamēr siers izkūst.
3. Steikus pasniedz pārlejot ar silto siera mērci.

Ātra ēdienu piegāde uz mājām vai biroju Rīgā