Sparģeļu krēmzupa ar kraukšķīgo pikšu

Sastāvdaļas

  • 450 g pikša
  • 4 šķēles kūpināts bekons
  • 200 g sparģeļi
  • 20 g svaiga kinza
  • 50 ml zivju buljons
  • 70 g sviests
  • 1 ēd.k. olīveļļa
  • augu eļļa fritēšanai
  • sāls un svaigi malti pipari

Lieliska krēmzupa papildināta ar kraukšķigiem baltās zivs gabaliņiem

Pagatavošana 4 porcijas

1. Sparģeļus nomazgā, sagriež un apcep katlā, pievieno rieksta lieluma sviesta gabaliņu. Pievienot zivju buljonu, piebērt sāli un piparus. Uz mazas uguns vārīt ~ 15 minūtes.
2. Pikšas fileju sagriezt apmēram 3 cm platos gabaliņos un ietīt bekonā, nosiet ar diegu. Uzkarsē eļļu fritēšanai. Kinzas lapiņas pāris sekundes apcept sviestā. Tad tās novieto uz salvetēm, lai notek sviests. Sparģeļu buljonam pievieno atlikušo sviestu, sablenderē un uz lielas uguns ļaut lai uzvārās.
3. Uz pannas nelielā uzkarsētajā olīveļļas daudzumā apcep bekonā ietīto pikšas fileju ~ 3 minūtes no katras puses. Noņemt diegu.
4. Apceptos pikšas gabalus ieliek zupas šķīvī un pārlej ar krēmzupu. Pa virsu pārber ar apceptajām kinzas lapiņām.

| View