Smūtijs “Ugunīgais tomāts”

Sastāvdaļas

  • 150ml tomātu sula
  • 150ml turku/grieķu jogurts
  • 125ml minerālūdens
  • 3 lieli tomāti
  • 1/2 laims
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 čili pipars
  • 1/2 tējk. mārrutki
  • pētersīļi
  • sāls

Ierasts kad smūtiji ir saldi un atsvaidzinoši, taču ir variācijas. Šoreiz iepriecināsim pikanto garšu cienitājus. Nogaršojiet!

Pagatavošana 3 porcijas

1. No laima blenderī izspiest sulu. Tomātus noblanšēt, novilkt ādu, sagriezt palielos gabalos un ielikt blenderī. Ķiploku un čili notīrīt un ielikt blenderī. Pievienot minerālūdeni, sāli, pētersīļus un sablendēt, līdz masa kļūst viendabīga. Pieliet tomātu sulu un samaisīt.
2. Glāzē slāņos lej jogurtu un smūtiju. Pasniedz ar karoti, lai var samaisīt.

| View