Skābētu kāpostu salāti ar kūpinātu gaļu

Sastāvdaļas

  • 500g skābēti kāposti
  • 200g kūpināta gaļa
  • 3gb. ar mizu vārīti kartupeļi
  • 1 sīpols
  • 3 ed.k. augu eļļa
  • 1 tējk. Dižonas vai krievu sinepes
  • cukurs
  • sāls, pipari

Ziemā roka tā vien sniedzas pēc skābētu kāpostu spainīša un tas ir pareizi. Skābi kāposti ir dabisks C vitamīna avots, turklāt to izmantošana kulinārijā ir visai plaša. Piedāvājam jums izmēģināt šo vienkārši pagatavojamo salātu recepti.

Pagatavošana 30 min 4 porcijas

1. Sīpolu un kūpinātu gaļu sagriezt kubiņos. Gaļu apcept sausā pannā, ja gaļai ir tauku slānis. Ja tauku slāņa nav, pieliet mazliet eļļas. Pievienot sīpolus un cept visu kopā līdz sīpoli kļūst zeltaini.
2. Kartupeļus nomizot un sagriezt kubiņos. No kāpostiem nospiest sulu un sagriezt tos smalkāk.
3. Eļļu, sinepes un 3-4 ēdamkarotes kāpostu sulas sajaukt kopā. Pievienot pēc garšas sāli, cukuru un svaigi maltus piparus.
4. Salātu bļodā pārlikt kartupeļus, kāpostus, apceptu gaļu ar sīpoliem, pārliet ar mērci un apmaisīt. Salātus var pasniegt uzreiz, bet garšos labāk, ja 30 min. ļausiet tiem ievilkties.

| View