Skābeņu un zaļumu pesto Sastāvdaļas 2 saujas skābeņu 1 sauja pētersīļa lapiņu 1 nepilna sauja bazilika lapiņu 100 ml saulespuķu eļļas 70 ml olīveļļas 30 g mandeļu plēksnīšu 3 ķiploka daiviņas 1 tējk. balzametiķa sāls, malti melnie pipari, cukurs pēc garšas Mērcei būs vēl izteiktāka garša un lielāka vērtība, ja dārza skābeņu vietā ņemsi savvaļas skābenes. Pagatavošana 1. Zaļumus rupji sakapā. Ķiplokus nomizo. 2. Mandeles apgrauzdē sausā pannā bez taukvielām. Caur spiedi piespied ķiplokus. 3. Zaļumus ber blenderī, pievieno mandeles ar ķiplokiem, eļļu un etiķi, sasmalcini viendabīgā konsistencē. Pievieno šķipsniņu cukura, kā arī sāli un piparus pēc garšas.