Skābeņu un zaļumu pesto

Sastāvdaļas

  • 2 saujas skābeņu
  • 1 sauja pētersīļa lapiņu
  • 1 nepilna sauja bazilika lapiņu
  • 100 ml saulespuķu eļļas
  • 70 ml olīveļļas
  • 30 g mandeļu plēksnīšu
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. balzametiķa
  • sāls, malti melnie pipari, cukurs pēc garšas

Mērcei būs vēl izteiktāka garša un lielāka vērtība, ja dārza skābeņu vietā ņemsi savvaļas skābenes.

Pagatavošana

1. Zaļumus rupji sakapā. Ķiplokus nomizo.
2. Mandeles apgrauzdē sausā pannā bez taukvielām. Caur spiedi piespied ķiplokus.
3. Zaļumus ber blenderī, pievieno mandeles ar ķiplokiem, eļļu un etiķi, sasmalcini viendabīgā konsistencē. Pievieno šķipsniņu cukura, kā arī sāli un piparus pēc garšas.