Sīpolu kišs ar šķiņķi

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 200 g miltu + 1 ēdk. kaisīšanai
  • 150 g auksta sviesta + 1 tējk. ieziešanai
  • pa ½ tējk. sāls un cukura
  • Pildījumam:
  • 500 g sīpolu
  • 150 g kūpināta šķiņķa
  • 100 g saldā krējuma
  • 60 g rīvēta pikanta siera
  • 3 olas
  • 1 ēdk. sviesta
  • malti pipari un muskatrieksts
  • sāls

Lieliski garšo silts un auksts, brokastīs un agrās vakariņās. Šī recepte piemērota veidnei 26 cm diametrā. Vienreiz pagatavojot, nākamajā reizē jau ies daudz vieglāk.

Pagatavošana

1. Bļodā samaisi miltus ar sāli un cukuru. Aukstu sviestu veikli sarīvē rupjās skaidiņās un pievieno miltiem. Pielej 6 ēdk. auksta ūdens un žigli samīci mīklu.
2. Liec uz miltaina dēlīša, izveido plakanu formu, ietin pārtikas plēvē un uz 2 stundām ieliec ledusskapī.
3. Tikmēr nomizo sīpolus un sagriez plānos gredzenos. Šķiņķi sagriez mazos gabaliņos.
4. Pannā sakarsē sviestu, ieber šķiņķi un cep 3–4 minūtes. Pievieno sīpolus un sautē vēl kādas 5 minūtes. Pieber sāli un piparus un noliec, lai atdziest.
5. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Tartes veidni (labāk ar izņemamu pamatni) iezied ar sviestu un izkaisi ar miltiem.
6. Mīklu liec uz miltainas virsmas un izveltnē aptuveni 30 cm diametrā. Vaļīgi aptin ap mīklas rulli, ar īkšķi pieturi un, sākot no vienas malas, atritini virs veidnes. Ar pirkstiem iespied veidnē un pielīdzini malas.
7. Olas sakul ar krējumu, pieber sāli, piparus un muskatriekstu. Veidnē iepildi sīpolus un izlīdzini. Pārlej ar olu maisījumu un pārkaisi sieru.
8. Liec krāsnī un cep aptuveni 25 minūtes.

| View