Sīpolklopsis ir kārtīgs aukstās sezonas ēdiens. Tas ir ne tikai garšīgs un sātīgs, bet arī vienkārši pagatavojams. Taču kas ir svarīgi, svarīgi, lai izvēlētā gaļa būtu patiesi labas kvalitātes! 1. Gaļu sagriež porcijas šķēlēs. Gaļas gabalus izdauza ar gaļas āmuru pēc iespējas plānāk, lai veidojas patiesi plāni gaļas gabali, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Apcep gaļu no abām pusēm. Gaļu pārliek uz šķīvja. Sastāvdaļas
Pagatavošana 60 min 4 porcijas
2. Sīpolus nomizo un sagriež šķēlītēs. Pannā izkausē sviestu un apcep sīpolus līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno nedaudz ūdens, apceptus gaļas gabalus un sautē līdz gaļa ir mīksta. Pēc nepieciešamības ik pa brīdim pielej ūdeni. Kad gaļa gatava, to izņem no mērces. Krējumu sajauc ar miltiem, pielej aptuveni 1/3 glāzes ūdens un iemaisa sīpolos. Maisot sautē, kamēr mērce sabiezē.
3. Gaļu pasniedz pārlejot ar mērci. Klāt pasniedz vārītus kartupeļus vai kartupeļu biezputru.
Sīpolklopsis
