Siltie vistu aknu salāti ar apelsīnu mērci

Sastāvdaļas

  • 400g vistu aknas
  • 300g dažādas salātu lapas
  • 1 apelsīns
  • 4 ēd.k. portvīns
  • 1/2 ēd.k. medus
  • 1 šalotes sīpols
  • 1/2 tējk. sinepes ar graudiņiem
  • olīveļļa
  • sāls, pipari

Vienreizēji vienkārši pagatavojami un ļoti garšīgi salāti. Vistu flambētās akniņas ar eksotisko apelsīnu iegriež neaizmirstamu garšas tango!

Pagatavošana 25 min 2 porcijas

1. Vistu aknas attīra no taukiem un sagriež mazākos gabalos. Pannā uzkrsē eļļu un ātri apcep aknas. Pievieno medu, portvīnu un flambē aknas. Kad uguns nodzisīs, aknas ir gatavas.
2. Apelsīnu notīra un sagriež segmentos (tikai mīkstums, bez baltām plēvītēm) – ar 5-6 pietiks. No atlikušā apelsīna izspiež sulu. Sulai pievieno sinepes, mērci no pannas (lurā cepās akas) un ar putojamo slotiņu uzputo.
3. Sīpolu notīra un sagriež plānās šķēlītēs.
4. Uz šķīvja kārto salātu lapas un aknas un pārlej ar mērci. Salātus izdekorē ar apelsīna daiviņām un sīpola ripiņām, pēc garšas pievieno sāli un svaigi amltus piparus.