Vienreizēji vienkārši pagatavojami un ļoti garšīgi salāti. Vistu flambētās akniņas ar eksotisko apelsīnu iegriež neaizmirstamu garšas tango! 1. Vistu aknas attīra no taukiem un sagriež mazākos gabalos. Pannā uzkrsē eļļu un ātri apcep aknas. Pievieno medu, portvīnu un flambē aknas. Kad uguns nodzisīs, aknas ir gatavas. Sastāvdaļas
Pagatavošana 25 min 2 porcijas
2. Apelsīnu notīra un sagriež segmentos (tikai mīkstums, bez baltām plēvītēm) — ar 5-6 pietiks. No atlikušā apelsīna izspiež sulu. Sulai pievieno sinepes, mērci no pannas (lurā cepās akas) un ar putojamo slotiņu uzputo.
3. Sīpolu notīra un sagriež plānās šķēlītēs.
4. Uz šķīvja kārto salātu lapas un aknas un pārlej ar mērci. Salātus izdekorē ar apelsīna daiviņām un sīpola ripiņām, pēc garšas pievieno sāli un svaigi amltus piparus.
Siltie vistu aknu salāti ar apelsīnu mērci
