Siltie salāti ar lasi

Sastāvdaļas

  • 300g saldētas zāļās pākšu pupiņas
  • 200g svaigi šampinjoni
  • 400g laša fileja
  • 1 ēd.k. rīvēta ingvera sakne
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1/2 apelsīns
  • 2 ēd.k. sojas mērce
  • saldā čili mērce
  • eļļa

Lasis pamatoti tiek uzskatīts par vienu no izcilākajām zivīm, kuras sastopamas arī mūsu platuma grādos. Piedāvājam vēl vienu laša pagatavošanas veidu. Izmēģiniet šo salātu recepti arī jūs!

Pagatavošana 30 min 2 porcijas

1. Pupiņas atlaidināt. Sēnes notīrīt no zemes un sagriezt šķēlītēs. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept smalki sakapātu ķiploku. Pievienot sēnes un ātri apcept. Pievienot pupiņas un cept līdz šķidrums iztvaiko. Pievienot rīvētu ingvera sakni, 1 ēd.k. čili mērci, sojas mērci, svaigi spiestu aplesīna sulu un rīvētu miziņu. Apmaisīt un cept vēl 2-3 min.
2. Atsevišķi apcept lasi, glazējot to ar 1 ēd.k. čili mērci.
3. Salātus pasniedz siltus ar lasi. Ja ir vēlme, salātus var pārkaisīt ar sezama sēkliņām.

| View