Siļķe kažokā

Sastāvdaļas

  • 2 nelielas vārītas vai ceptas bietes
  • 2 vārītas olas
  • 2 vārīti kartupeļi
  • 4 siļķu filejas
  • 250 ml skābā krējuma
  • 1 ēdk. mārrutku

Šajā ēdienā tiek izmantota marinēta siļķe, ja izvēlies siļķi eļļā, iepriekš to notecini sietā, lai ēdiens nebūtu tik trekns un garšas labāk sasūktos. Siļķei kažokā var pieiet ļoti radoši – produktus kārtot uz šķīvja glītās joslās un mērci pasniegt atsevišķi vai salikt jau uzreiz mazos porciju trauciņos.

Pagatavošana 20 min 2 porcijas

1. Bietes sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Olas un kartupeļus sagriez ripiņās. Siļķi sagriez centimetru platos gabaliņos. Krējumu sajauc ar mārrutkiem, iepildi polietilēna maisiņā, kam nogriezti stūri, lai veidojas apmēram centimetru plata atvere.
2. Traukā ar augstām malām plānās kārtās liec bietes, siļķi, kartupeļus un olas. Pāri no maisiņa uzspied kārtu krējuma mērces. Tā turpini, līdz beigušās izejvielas.