Sēņu krēmzupa

Sastāvdaļas

  • 1 liels kartupelis
  • 1 puravs (tikai balta daļa)
  • 3 ēd.k. ūdens vai buljona
  • 400g šampinjonu
  • 500ml saldā krējuma 30%
  • 1 ķiploka daiviņa
  • timiāns
  • sāls, pipari pēc garšas

Šī zupa ļoooti ātri pagatavojama un sasildīs ne tikai jūsu rokas, kaklu un organismu, bet arī sirdi. Aromāts un garšas bukete būs vel izsmalcinātāka, ja izmantosiet gailenes vai pieliksiet klāt pāris kaltētas baravikas.

Pagatavošana 20 min 3 porcijas

1. Kartupeli nomizot un sagriezt. Šampinjonus notīrīt no zemes un sagriezt. Puravu sagriezt uz pusēm un izmazgāt no smiltīm. Ķiploku saspiest ar naža plato daļu un smalki sakapāt. .
2. Buljonu vai ūdeni uzsildīt un pievienot puravu un kartupeļus. Vēlreiz uzvārīt un vārīt uz mērenas uguns 5 min. Pievienot sēnes un vārīt vēl 5 min. Vienlaicīgi cita katliņa uzkarsēt saldo krējumu kopā ar timiānu un ķiploku.
3. Zupu mazliet atdzesēt un sasmalcināt blenderī, pakāpeniski pievienojot karstu saldo krējumu ar timiānu. Pievienot pēc garšas sāli un piparus un nekavējoties pasniegt.