Sēņu krēmzupa ar ciedru riekstiem

Sastāvdaļas

  • 600g dažādas sēnes
  • 600ml ūdens
  • 100ml sauss baltvīns
  • 100g bekons
  • 100ml saldais krējums 35%
  • 2 ēd.k ciedru rieksti
  • 4 timiāna zariņi
  • 3 ēd.k. sviests
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas

Ciedru rieksti nesatur holesterīnu un izceļas ar paaugstinātu olbaltumvielu saturu (44%), tāpēc tie ir ļoti ieteicami cilvēkiem, kas atturas no olu un gaļas lietošanas uzturā. Katrā ziņā, ciedru riekstiem ir arī ļoti interesanta un īpaša garša, kas šim ēdienam piešķir interesantu toni.

Pagatavošana

1. Sēnes iztīrīt, lielākās sagriezt, mazākās atlikt (apm. 100g)Sīpolu nomizot un smalki sagriezt. No timiāna noplūkt lapiņas. Katlā uzkarsēt 1 ēd.k. sviesta un apcept tajā sīpolus, pārkaisīt ar sāli un pipariem. Pievienot sēnes, timiānu un cept, kamēr sēnes sāk izdalīt šķidrumu. Pieliet ūdeni un vīnu, uzvārīt, samazināt uguni, uzlikt vāku un vārīt apmēram 15 min.
2. Riekstus apcept pannā bez eļļas līdz tie kļūst brūni. Pannā izkausēt sviestu un apcept tajā atliktās sēnes un bekonu. Zupai pievienot saldo krējumu un sablendēt.
3. Zupu pasniedz ar apceptām sēnēm, bekonu un ciedru riekstiem.