Ciedru rieksti nesatur holesterīnu un izceļas ar paaugstinātu olbaltumvielu saturu (44%), tāpēc tie ir ļoti ieteicami cilvēkiem, kas atturas no olu un gaļas lietošanas uzturā. Katrā ziņā, ciedru riekstiem ir arī ļoti interesanta un īpaša garša, kas šim ēdienam piešķir interesantu toni. 1. Sēnes iztīrīt, lielākās sagriezt, mazākās atlikt (apm. 100g)Sīpolu nomizot un smalki sagriezt. No timiāna noplūkt lapiņas. Katlā uzkarsēt 1 ēd.k. sviesta un apcept tajā sīpolus, pārkaisīt ar sāli un pipariem. Pievienot sēnes, timiānu un cept, kamēr sēnes sāk izdalīt šķidrumu. Pieliet ūdeni un vīnu, uzvārīt, samazināt uguni, uzlikt vāku un vārīt apmēram 15 min. Sastāvdaļas
Pagatavošana
2. Riekstus apcept pannā bez eļļas līdz tie kļūst brūni. Pannā izkausēt sviestu un apcept tajā atliktās sēnes un bekonu. Zupai pievienot saldo krējumu un sablendēt.
3. Zupu pasniedz ar apceptām sēnēm, bekonu un ciedru riekstiem.
Sēņu krēmzupa ar ciedru riekstiem
