Sēņu kapučino

Sastāvdaļas

  • 250 g baltās pupiņas
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 350g šampinjonu
  • 1 l dārzeņu buljona
  • 40g sviests
  • 1 ēd.k. eļļas
  • 150ml saldā krējuma
  • 1 timiāna zariņs
  • 1 lauru lapa
  • sāls, pipari pēc garšas

Mēs esam pieraduši, ka kapučino ir kaut-kas salds un smaržo pēc kafijas. Bet mēs piedāvājam pagatavot kapučino no sēnēm. Smarža neatstās vienaldzīgu nevienu, bet ārējais izskats priecēs pat visprasīgāko zupu ēdāju!

Pagatavošana 40 min 4 porcijas

1. Pupiņas uz nakti iemērkt. Ūdeni noliet. Atkal pārliet ar aukstu ūdeni, pievienot burkānu, sīpolu, lauru lapu un timiānu. Vārīt apm. 30 min uz mērenas uguns. Ūdeni noliet un izņemt dārzeņus un garšaugus, mums vajadzēs tikai pupiņas. Pupiņas sasmalcināt blenderī pievienojot mazliet dārzeņu buljona.

Pēc vēlmes var sablenderēt ar pupiņam kopa arī burkānu un izmantot to buljonu, kura pupiņas vārījām, tikai izņemt ārā lauru lapu un timiāna zariņu.
2. Sēnes notīrīt no zemes, sagriezt. Uzkarsēt pannā eļļu un apcept sēnes. Kad sēnes būs jau kļuvušas brūnas, pievienot sviestu un cept līdz sēnes ir gatavas.
Sēnes pievienot pupiņu biezenim un visu kopā sablenderēt vēlreiz.
3. Sēņu – pupiņu biezeni pārlikt katla, pievienot dārzeņu buljonu un vārīt vēl 5 min. Pievienot saldo krējumu, mazliet atdzesēt un uzputot 4-5 min, līdz veidojas vieglas putas.
4. Pasniegt salejot krūzēs, smeļot vispirms tikai zupu un pa virsu smeļot putas. Pasniegt ar grauzdiņiem vai bekonu.