Sautēti teļa gaļas veltnīši ar žāvētām melnajām plūmēm un brūklenēm Sastāvdaļas Veltnīšiem: 500 g teļa filejas 150 g kūpinātas cūkas krūtiņas, plāni sagrieztas 150 g skāba krējuma 100 g žāvētu melno plūmju 100 ml baltvīna 50 g brūkleņu 20 g sviests sāls, pipari – pēc garšas zaļumi, kapāti augu eļļa – cepšanai Kartupeļu biezenim: 600 g kartupeļu 120 g sviesta 2 olas 2 ķiploku daiviņas sāls, pipari, rīvēts muskatrieksts – pēc garšas Karamelizētajiem burkāniem: 500 g burkānu 180 g sviesta 2 ēdk. medus 1 tējk. sinepju sēklu Zināmi produkti pazīstamos salikumos, taču mūsdienīgi pasniegti galdā. Recepti piedāvā šefpavāre Inga Cīrule. Pagatavošana 90 min 4 porcijas 1. Teļa fileju sagriez medaljonos. Ar gaļas āmuru izdauzi plānās šķēlēs, katru pasāli un sapiparo. Liec vidū kūpinātās krūtiņas šķēli, melnās plūmes, brūklenes un satin veltnī. Nosien ar pārtikas diegu vai saspraud ar koka irbulīti, lai cepot neizjūk. 2. Sakarsē pannu, ielej eļļu un ieliec sviestu. Apcepini veltnīšus no visām pusēm brūnus. Ja panna nav dziļa, pārliec veltnīšus citā traukā, uzlej baltvīnu, pielej nedaudz ūdens, uzliec vāku un sautē aptuveni 30 minūtes, tad pievieno skābo krējumu un turpini sautēt vēl 10 minūtes. Beigās pievieno kapātus zaļumus. 3. Gatavo kartupeļu biezeni: nomizo un novāri kartupeļus ar 2 ķiploku daiviņām, nokās. Saspaidi un ar mikseri sāc putot, un, pamazām pievienojot sviestu, kul, līdz biezenis ir gaisīgs. Mazliet padzesē, tad pievieno olas, sāli, piparus un vēlreiz uzputo. 4. Izklāj ar papīru plāti, sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Pildi saputoto kartupeļu biezeni konditorejas tūtā, izspied rozītēs uz papīra un liec karstajā cepeškrāsnī uz 12–15 minūtēm. 5. Kamēr cepas kartupeļu biezenis, sagatavo burkānus: nomizo, sagriez stienīšos, noplaucē vārošā ūdenī. Katliņā izkausē medu un sviestu, pievieno sinepju sēklas un tajā karamelizē burkānus, līdz tie apetītlīgi apbrūnējuši un mīksti. 6. Liec visu uz šķīvja un pasniedz.