Sautēta teļa gaļa ar āboliem Sastāvdaļas 1 kg teļa gaļas 500 g skābu ābolu bez serdes un mizas Sāls, malti melnie pipari Šķipsna malta kanēļa 2 krustnagliņas Sviests cepšanai Zaļumi pārkaisīšanai Mīksti sautēta gaļa ar saldskābu mērci. Ja pa rokai nav skābu ābolu, piespied klāt citronu sulu. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai rīsiem. Pagatavošana 6 porcijas 1. Gaļu nomazgā, nosusina, sagriež palielos kumosos un uz pannas apcep gaiši brūnu. 2. Gaļu liek katliņā, pieliek visas minētās Sastāvdaļas un uzlej pāri verdošu ūdeni tā, lai būtu apsegts 2/3 satura. 3. Sautē uz vidējas liesmas, līdz gaļa mīksta un āboli izšķīduši. Tad gaļu no mērces izņem, mērci izkāš caur sietiņu. 4. Gaļu liek dziļā traukā, pārlej ar mērci, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.