Sautēta teļa gaļa ar āboliem

Sastāvdaļas

  • 1 kg teļa gaļas
  • 500 g skābu ābolu bez serdes un mizas
  • Sāls, malti melnie pipari
  • Šķipsna malta kanēļa
  • 2 krustnagliņas
  • Sviests cepšanai
  • Zaļumi pārkaisīšanai

Mīksti sautēta gaļa ar saldskābu mērci. Ja pa rokai nav skābu ābolu, piespied klāt citronu sulu. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai rīsiem.

Pagatavošana 6 porcijas

1. Gaļu nomazgā, nosusina, sagriež palielos kumosos un uz pannas apcep gaiši brūnu.
2. Gaļu liek katliņā, pieliek visas minētās

Sastāvdaļas

un uzlej pāri verdošu ūdeni tā, lai būtu apsegts 2/3 satura.
3. Sautē uz vidējas liesmas, līdz gaļa mīksta un āboli izšķīduši. Tad gaļu no mērces izņem, mērci izkāš caur sietiņu.
4. Gaļu liek dziļā traukā, pārlej ar mērci, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.