Sautējums ar vistu un gailenēm

Sastāvdaļas

  • 500g Cāļu šķiņķi meža ķiploku marinādē
  • 500g jaunie kartupeļi
  • 300g gailenes
  • 3 ēd.k. eļļa
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēd.k. heresa etiķis
  • 1 ēd.k. kukurūzas ciete
  • 1 olas baltums
  • čili pipari
  • sāls, pipari

Latvijas iedzīvotāji izvēloties gaļu, visbiežāk dod priekšroku vistas gaļai. Tam ir vairāki iemesli, bet galvenais – garšas īpašības. Vistas gaļa lieliski sader ar daudziem produktiem, šoreiz pagatavosim sautējumu ar gailenēm. Lai labi garšo!

Pagatavošana 30 min 2 porcijas

1. Sīpolus un ķiploku daiviņu notīra un smalki sakapā. Gailenes saplūkā ar rokām mazākos gabalos, Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.
2. Cāļa gaļu sagriež smalkākos gabalos. Bļodiņā uzputo ar dakšu olu baltumu un kartupeļu cieti un šajā maisījumā iemērc gaļu uz 15 min.
3. Dziļā pannā uzkarsē eļļu (ideālā vok) un uz lielas uguns ātri apcep kartupeļus, sīpolus un ķiplokus. Pievieno gaļu un ātri apcep arī to. Pievieno gailenes un cep vēl minūtes 5. Tad pievieno etiķi, čili piparus, sāli pēc garšas un uguni izslēdz.
4. Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem.

| View