Sātīgā vistas gaļas zupa ar šampinjoniem

Sastāvdaļas

  • 500 g vistas filejas
  • 300 g šampinjonu
  • 150 g saldā krējuma
  • 4 burkāni
  • 2 puravi
  • 3 ēdk. eļļas
  • 1 ēdk. cietes
  • 2–3 tējk. kvalitatīva sausā buljona koncentrāta
  • raudenes lapiņas
  • sāls, cukurs, malti pipari

Šī zupa biezuma un konsistences ziņā vairāk līdzinās sautējumam, taču ir ļoti garšīga un sātīga. Īstenībā to var arī pārveidot par pamatēdienu aukstā laika pusdienām – ja atsevišķi izvāra makaronus un pasniedz kā piedevu.

Pagatavošana 50 min 4 porcijas

1. Gaļu sagriez strēmelītēs. Šampinjonus pārgriez uz pusēm vai sagriez biezākās šķēlēs. Burkānus nomizo, pārgriez gareniski uz pusēm un sagriez gabaliņos, notīrītus puravus – ripiņās.
2. Katlā ar biezu dibenu sakarsē 2 ēdk. eļļas un uz straujas uguns apcep gaļu, pēc tam izņem no katla. Ieber burkānus un sautē 4–5 minūtes, pēc tam arī izņem laukā.
3. Katlā ielej atlikušo eļļu un sakarsē. Ieber šampinjonus un cep 3–4 minūtes. Pievieno puravus un cep vēl pāris minūtes.
4. Atkal ieliec gaļu un burkānus, pielej 600 ml ūdens un saldo krējumu, uzvāri un iemaisi buljona koncentrātu. Turpini vārīt 5–10 minūtes.
5. Cieti iejauc 3 ēdk. auksta ūdens un iemaisi katlā. Uzvāri un vēl pāris minūtes pavāri. Pievieno sāli, piparus un cukuru, pārkaisi ar raudeni.