Sātīgā ķirbju zupa ar desiņām

Sastāvdaļas

  • 1 vidējs ķirbis (piemēram, Hokaido)
  • 6 kartupeļi
  • 6 burkāni
  • 4 sīpoli
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 200 g mednieku desiņu
  • 500 ml buljona
  • 3 ēdk. sakapātu svaigu pētersīļu
  • 1 ēdk. ļoti smalki sakapāta svaiga ingvera
  • saldais krējums vai piens (pēc vēlēšanās)
  • eļļa cepšanai
  • sāls, malti pipari un muskatrieksts

Ja labāk garšo biezzupas, dārzeņus var sablendēt, bet tikpat labi var tos atstāt gabaliņos. Ja zupa šķiet par biezu, pielej vēl buljonu vai ūdeni. Mednieku desiņu vietā der visas citas, kas garšo, – galvenais, lai pietiktu ar uzvārīšanu. Starp citu, desiņas var aizstāt ar mazām, iepriekš izvārītām frikadelītēm.

Pagatavošana 60 min 4 porcijas

1. Ķirbi, kartupeļus un burkānus nomizo un sagriez nelielos gabaliņos. Nomizotus sīpolus un ķiplokus sakapā. Desiņas sagriez ripiņās.
2. Lielā katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un ingveru un pāris minūtes pasautē. Pieber ķirbjus, kartupeļus un burkānus, kā arī ķiplokus un turpini sautēt vēl kādas 5 minūtes.
3. Pielej buljonu un uz lēnas uguns turpini vārīt apmēram 20 minūtes.
4. Ja vēlies, pielej saldo krējumu vai pienu un, ja vēlies, sablendē. Pieber sāli, piparus, muskatriekstu.
5. Ieber sagrieztās desiņas, vēlreiz uzvāri un bagātīgi pārkaisi ar pētersīļiem.

| View