Šašliks armēņu gaumē ar garšaugiem

Sastāvdaļas

  • 750 g jēra gaļas (ciskas gabals)
  • 500 g sīpoli
  • 2 ēd.k. citronu sula
  • 2 ēd.k. vīna etiķis
  • 100 ml degvīns
  • 1 ēd.k. kaltētas dilles
  • 1 ēd.k. kaltēti pētersīļi
  • 100 g aitas tauki (var aizstāt ar speķi)
  • buntīte kinzas
  • buntīte zaļo lociņu
  • sāls un svaigi malti pipari

Tradicionāla armēņu šašlika recepte. Tiem, kuri vēlas grilēšanai sagatavoties kā īpašam pasākumam.

Pagatavošana 2 porcijas

1. Gaļu nomazgā un nosusina, nogriež taukus un cīpslas, sagriež ~ 4cm biezās šķēlēs un liek porcelāna bļodā. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Pusi sīpolu nomizo, sīki sakapā un pievieno gaļai. Citronu sulu samaisa ar etiķi, degvīnu un kaltētajiem garšaugiem un pārlej gaļai. Rūpīgi samaisa un atstāj istabas temperatūrā uz 2 stundām, lai ievelkas.
2. Taukus sagriež plānās šķēlēs. Uz šašlika iesmiem uzdur pārmaiņus gaļas gabalus un tauku šķēles. Liek virs karstām oglēm un cep 15 – 20 minūtes. Iesmus ik pa brīdim pagroza, lai gaļa izcepas vienmērīgi.
3. Atlikušos sīpolus nomizo un sakapā. Kinzu un lociņus nomazgā, nosusina un smalki sakapā.
4. Šašliku pasniedz uz iesmiem. Dekorē ar sīpoliem un svaigiem zaļumiem.