
Kazas siers ir īpaši izplatīts Vidusjūras valstīs, Tuvajos Austrumos, Āfrikā — vietās, kur kazas ir izturīgākas turēšanai nekā govis. Kazas sieram piemīt tam raksturīgs aromāts, kas to atšķir no govs piena siera. Ir cilvēki, kuriem tas šķiet pārlieku specifisks, tomēr šis siers ir gards, veselīgs un ir pietiekami pieprasīts tā garšas dēļ. 1. Bieti un sīpolu notīrīt un sagriezt plānās šķēlītēs. Kāpostu sagriezt strēmelītēs. . Dārzeņus pārliet ar pusi no mērces, saspaidīt ar rokām. Sastāvdaļas
Pagatavošana 25 min 4 porcijas
2. Nelielā bļodā sajaukt visas mērces Sastāvdaļas
3. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept ķirbju sēklas, pievienojot čili piparus un sāli. Cept 6-7 min, ik pa brīdim apmaisot.
4. Tieši pirms pasniegšanas pievienot pusi no kazas siera, ķirbju sēklas un viegli iecilāt.
5. Pasniedzot sadrupināt pa virsu atlikušo kazas sieru un pārliet ar mērci.