Sarkanā cāļa zupa ar dārzeņiem

Sastāvdaļas

  • 1 svaigs cālis
  • 500g kartupeļi
  • 3 selerijas kāti
  • 3 burkāni
  • 2 pētersīļu saknes
  • 3 x 400g konservēti tomāti
  • 2 lauru lapas
  • sāls

Kad laiks aiz loga mūs īpaši nelutina un līdz siltajiem mēnešiem kāds laiciņš vēl jāgaida, garda un sātīga zupiņa dos spēkus un mundrumu. Turklāt šo zupu pagatavot ir ļoti vienkārši. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!

Pagatavošana 60 min 4 porcijas

1. Cāli sagriež mazākos gabalos. Pētersīļu saknes un burkānus nomizo, sagriež palielos gabalos. Selerijas kātus sagriež 5-6 daļās. Kartupeļus nomazgā vai nomizo un sagriež daiviņās. Visu pārliek katlā, pievieno sasmalcinātus konservētus tomātus, lauru lapas un sāli pēc garšas. Sautē zem vāka apm. 40 min. Ja ir nepieciešams, pievieno mazliet ūdeni.
2. Pasniedz ar krējumu un sasmalcinātiem zaļumiem.

| View