Saldo kartupeļu bezglutēna brauniji

Sastāvdaļas

  • 2 saldie kartupeļi
  • 14 sulīgas dateles, kaltētas
  • 2/3 glāzes mandeļu, maltu
  • ½ glāzes griķu miltu (vai brūno rīsu miltu)
  • 4 ēdk. ekoloģiskā kakao
  • 3 ēdk. kļavu sīrupa

Mmm… saldi, mitri, šokolādīgi – un tikai no sešām sastāvdaļām. Un galvenais – ļoti veselīgi!

Pagatavošana: 50 min / 10 porcijas

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ar cepamo papīru izoderē 10 x 20 cm lielu cepamo formu.
  2. Nomizo, sagriez gabalos un liec uz 20–25 minūtēm tvaicēties saldos kartupeļus, līdz tie ir mīksti. Notecini lieko šķidrumu, ja tāds ir, un liec blenderī kopā ar datelēm (neaizmirsti tām izņemt kauliņus!), sastrādā maigā masā.
  3. Liec bļodā mandeles, griķu miltus, kakao, sajauc, pievieno sablendēto kartupeļu un dateļu masu. Rūpīgi visu sajauc. Liec cepamformā un cep 20 minūtes vai līdz brīdim, kad, iedurot braunijā ar koka skaliņu, to izvelc sausu. Izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

| View