
Sastāvdaļas
- 8 lielas plūmes
- 300 g ātri pagatavojamā kuskusa
- 300 ml piena
- 4 ēdk. ūdens
- 4 ēdk. cukura
- 2 ēdk. malta kanēļa
- 1 ēdk. vaniļas cukura
- ½ tējk. malta kardamona
- ⅓ tējk. maltu krustnagliņu
Vienkārši pagatavojams deserts ar austrumniecisku garšu. Pievērs uzmanību piena daudzumam, jo tas atkarīgs no kuskusa veida – ja nepieciešams, ņem vairāk piena.
Pagatavošana: 30 min / 4 porcijas
- Plūmes pārgriez uz pusēm, izņem kauliņus, mīkstumu sagriez gabaliņos.
- Ber katlā, pielej ūdeni, pievieno 2 ēdk. cukura un 1 ēdk. kanēļa un uz lēnas uguns vāri 10–15 minūtes.
- Uzvāri pienu un iemaisi atlikušo cukuru un kanēli, vaniļas cukuru, kardamonu un krustnagliņas. Pārlej kuskusam. Ar dakšiņu samaisi un izcilā, un atstāj, lai kādas 5 minūtes briest.
- Liec kuskusu šķīvī un pārlej ar plūmju mērci.