Saldais kuskuss ar plūmēm

Sastāvdaļas

  • 8 lielas plūmes
  • 300 g ātri pagatavojamā kuskusa
  • 300 ml piena
  • 4 ēdk. ūdens
  • 4 ēdk. cukura
  • 2 ēdk. malta kanēļa
  • 1 ēdk. vaniļas cukura
  • ½ tējk. malta kardamona
  • ⅓ tējk. maltu krustnagliņu

Vienkārši pagatavojams deserts ar austrumniecisku garšu. Pievērs uzmanību piena daudzumam, jo tas atkarīgs no kuskusa veida – ja nepieciešams, ņem vairāk piena.

Pagatavošana: 30 min / 4 porcijas

  1. Plūmes pārgriez uz pusēm, izņem kauliņus, mīkstumu sagriez gabaliņos.
  2. Ber katlā, pielej ūdeni, pievieno 2 ēdk. cukura un 1 ēdk. kanēļa un uz lēnas uguns vāri 10–15 minūtes.
  3. Uzvāri pienu un iemaisi atlikušo cukuru un kanēli, vaniļas cukuru, kardamonu un krustnagliņas. Pārlej kuskusam. Ar dakšiņu samaisi un izcilā, un atstāj, lai kādas 5 minūtes briest.
  4. Liec kuskusu šķīvī un pārlej ar plūmju mērci.

| View