Šie salāti iederēsies gan ikdienas maltītē, gan kādās mājas svinībās, aizstājot tik pierasto rasolu vai gaļas salātus. Izmēģiniet šo recepti arī jūs! 1. Pupiņas novārīt sālsūdenī 2 min, ūdeni noliet, pupiņas noskalot zem auksta tekoša ūdens. Pupiņas sagriezt 2-3 daļās. Sastāvdaļas
Pagatavošana 30 min 4 porcijas
2. Desu sagriezt strēmelītēs un apcept pannā lidz desa kļūst kraukšķīga. Desu izņemt un tajos pašos taukos apgrauzdēt maizes škēles. Maizi ierīvēt ar ķiploka daiviņu un sagriezt mazākos kubiņos.
3. Tomātus sagriezt smalkāk. Olīvas sagriezt ripiņās.
4. Nelielā bļodā sajaukt kopā eļļu, etiķi, sāli un cukuru.
5. Lielā bļodā iebērt pupiņas, tomātus, desu, olīvas un maizi, pārliet ar mērci, ātri apmaisīt. Pa virsu sakārtot sagrieztas olas, pārkaisīt ar svaigi maltiem pipariem un uzreiz pasniegt.
Salāti Nicoise ar desu
