Salāti Nicoise ar desu

Sastāvdaļas

  • 200g pākšu pupiņas
  • 200g salami desa
  • 2 lieli tomāti vai 8 kiršu tomātiņi
  • 2 cieti vārītas olas
  • 2 maizes šķēles
  • 50g zaļās olīvas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēd.k. sarkanvīna etiķis
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • cukurs
  • sāls, pipari

Šie salāti iederēsies gan ikdienas maltītē, gan kādās mājas svinībās, aizstājot tik pierasto rasolu vai gaļas salātus. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!

Pagatavošana 30 min 4 porcijas

1. Pupiņas novārīt sālsūdenī 2 min, ūdeni noliet, pupiņas noskalot zem auksta tekoša ūdens. Pupiņas sagriezt 2-3 daļās.
2. Desu sagriezt strēmelītēs un apcept pannā lidz desa kļūst kraukšķīga. Desu izņemt un tajos pašos taukos apgrauzdēt maizes škēles. Maizi ierīvēt ar ķiploka daiviņu un sagriezt mazākos kubiņos.
3. Tomātus sagriezt smalkāk. Olīvas sagriezt ripiņās.
4. Nelielā bļodā sajaukt kopā eļļu, etiķi, sāli un cukuru.
5. Lielā bļodā iebērt pupiņas, tomātus, desu, olīvas un maizi, pārliet ar mērci, ātri apmaisīt. Pa virsu sakārtot sagrieztas olas, pārkaisīt ar svaigi maltiem pipariem un uzreiz pasniegt.