Vismaz 2–3 reizes nedēļā uztura speciālisti iesaka ēst zivis. Mēs domājam, ka arī svētku galdā zivīm jābūt. Šos salātus var veidot kā sirds vēlas — gan porcijas glāzītēs, gan ar speciālu gredzenu izveidot tornīti. Var arī likt kārtās lielā traukā kā kārtainos salātus. Izmēģini šo recepti un dalies ar draugiem. Lai labi garšo! 1. Zivis iztīra, fileju sadala mazākos gabalos. Kartupeļus, olas un gurķus sarīvē uz dārzeņu rīves. Sieru sarīvē uz smalkās rīves. Krējumu sajauc ar sinepēm, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Sastāvdaļas
Pagatavošana 30 min 2 porcijas
2. Tad traukā kārto slāņos — zivis, kartupeļus, gurķus, olas un sieru. Katru slāni ieziež ar krējuma mērci. Dekorē ar sasmalcinātiem zaļiem lokiem.
3. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.
Salāti «Mimoza» ar kūpinātām reņģēm
