Salāti “Caprese”

Sastāvdaļas

  • 400g krāsainie kiršu tomāti
  • 400g siers Mozzarella
  • baziliks dekoram
  • Mērcei:
  • 100g bazliks
  • 50 g rīvēta Parmezāns
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 5-6 ēd.k. olīveļļa
  • 2 ēd.k. ciedru rieksti
  • sāls

Caprese salātu nosaukums cēlies no Kapri salām. Šajos salātos obligātās

Sastāvdaļas

ir mocarella, tomāti un baziliks. Taču saprotams, nelielas atkāpes gatavošanas niansēs ir pieļaujamas. Lai izdodas!

Pagatavošana 20 min 4 porcijas

1. Tomātus nomazgāt un sagriezt uz pusēm. Lielākus tomātus sagriezt četrās daļās. Ja siers ir lielās bumbās, tad ar rokām saplūkāt mazākos gabalos.
2. Pagatavot mērci. Baziliku sablendēt ar oliveļļu, pievienot sieru, ķiploka daiviņu, riekstus (atstājot mazliet dekoram) un sāli pēc garšas un sablendēt vēlreiz.
3. Sieru un tomātus pārlikt salātu bļodā, pārliet ar mērci un uzmanīgi samaisīt. Dekorē ar svaigām bazilika lapiņām un ciedru riekstiem.