Salāti ar vistu, austersēnem un žāvētām plūmēm

Sastāvdaļas

  • 1 vistas fileja (cepta vai vārīta)
  • 150g austersēnes
  • 50g žāvētas plūmes bez kauliņiem
  • 100g turku jogurts
  • 1 ēd.k. Franču sinepes
  • olīveļļa
  • sauja ciedru rikesti
  • sāls, svaigi malti pipari

Austersēnes ārstnieciskas īpašības ir labi zināmas. Austersēnēs nozīmīgā daudzumā atrodamas olbaltumvielas, ogļhidrāti, kā arī aminoskābes un mikroelementi. Un, protams, austersēnes padara jebkuru ēdienu īpašu un piešķir ēdienam ne ar ko nesajaucamu aromātu.

Pagatavošana 10 min 2 porcijas

1. Vistas fileju sadalīt mazakos gabalos ar rokām. Sēnes sagriezt strēmelītēs un apcept pannā uzkrsētā eļļā līdz gatavībai. Plūmes (ja tās ir cietas, iemērkt ūdenī uz 10-15 min) sagriezt. Riekstus apgrauzdēt sausā pannā. Jogurtu sajaukt ar sinepēm un sāli.
2. Visas sagatavotās

Sastāvdaļas

apmaisīt. Pasniedz pārkaisot ar riekstiem.

| View