Salāti ar siļķi un rupjmaizi

Sastāvdaļas

  • 150g sālīta siļķu fileja
  • 400g kiršu tomātiņi
  • 150g salātlapas
  • 4-5 rupjmaizes šķēles
  • 1 sarkans sīpols
  • bazliks
  • 6 ēd.k. olīveļļa
  • 3 ēd.k. baltais Balzamiko etiķis
  • sāls, pipari

Kura saimniee gan nav gatavojusi siļķi?! Taču šodien iztiksim bez tradicionālajiem vārītajiem kartupeļiem un biezpienu. Gatavosim salātus.

Pagatavošana 10 min 4 porcijas

1. Tomātiņus sagriezt uz pusēm vai četrās daļās. Sīpolu notīrīt un sagriezt šķēlītēs. Maizi apgrauzdēt uz sausas pannas vai uztostēt, sagreizt kubiņos. Lielākas salātlapas saplūkāt ar rokām. Siļķu fileju sagriezt smalkāk.
2. Visas sagatavotās

Sastāvdaļas

sajaukt salātu bļodā. Pievienot bazilika lapiņas
3. Pagatavot mērci. Eļļu sajaukt ar etiķi, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
4. Pirms pasniegšanas pārliet ar mērci un apmaisīt.

| View