Kura saimniee gan nav gatavojusi siļķi?! Taču šodien iztiksim bez tradicionālajiem vārītajiem kartupeļiem un biezpienu. Gatavosim salātus. 1. Tomātiņus sagriezt uz pusēm vai četrās daļās. Sīpolu notīrīt un sagriezt šķēlītēs. Maizi apgrauzdēt uz sausas pannas vai uztostēt, sagreizt kubiņos. Lielākas salātlapas saplūkāt ar rokām. Siļķu fileju sagriezt smalkāk. sajaukt salātu bļodā. Pievienot bazilika lapiņas Sastāvdaļas
Pagatavošana 10 min 4 porcijas
2. Visas sagatavotās Sastāvdaļas
3. Pagatavot mērci. Eļļu sajaukt ar etiķi, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
4. Pirms pasniegšanas pārliet ar mērci un apmaisīt.
Salāti ar siļķi un rupjmaizi
