Salāti ar sieru un ķiršiem

Sastāvdaļas

  • 200 g ķiršu
  • 200 g radikjo salātu
  • 100 g Goudas siera
  • 50 g redīsu vai lucernas dīgstu
  • 3 ēdk. olīveļļas
  • 1 ēdk. gaišā balzametiķa
  • sāls, svaigi malti melnie pipari

Viegli salāti, piemēroti gan launagam, gan vakariņām. Labi sader ar grauzdētu ķiplokmaizi un baltvīnu.

Pagatavošana

1. Ķiršiem izņem kauliņus un pārdali tos uz pusēm. Salātus sagriez strēmelēs, sieru – salmiņos vai gabaliņos.
2. Eļļu sakul ar etiķi, sāli un pipariem.
3. Ķiršus, salātus un sieru lielā bļodā samaisi un aplej ar mērci.
4. Saudzīgi izcilā un pārkaisi ar dīgstiem.

| View