Gaļa cilvēku uzturā ir viens no galvenajiem olbaltumvielu, aminoskābju, taukskābju, minerālvielu un vitamīnu avotiem. Liellopu gaļā ir vairāk olbaltumvielu nekā cūkgaļā vai jēra gaļā. Tāpēc piedāvājam jums vēl vienu recepti, kurā gatavojam tieši liellopu. 1. Sīpolus sagriež šķēlītēs, pārliek traukā un pārlej ar etiķi. Marinē 2-3 stundas. Sastāvdaļas
Pagatavošana 2 porcijas
2. Liellopa gaļu pārlej ar ūdeni un uzvāra. Kad sāk vārīties, nosmeļ putas, pievieno smaržīgos piparus, lauru lapas un vāra līdz gaļa ir gatava.
3. Galu izņem no škidruma, atdzesē un ar rokām saplūkāt mazākos gabalos. Pievieno marinētus sīpolus (etiķi nolej), majonēzi un pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un sāli pēc garšas.
Salāti ar liellopa gaļu un marinētiem sīpoliem
