Salāti ar kūpinātu šķiņķi Cēzara gaumē

Sastāvdaļas

  • 100g kūpināts šķiņķis
  • 50g salātlapas
  • 50g rīvēts siers Parmezāns
  • 8-10 kiršu tomātiņi
  • 40g grauzdiņi
  • Mērcei:
  • 4 ēd.k. krējums
  • 1 ēd.k. angļu sinepes ar graudiņiem
  • sāls, pipari

Restorātors Cēzars Kardini savus slavenos salātus radīja no tā, kas bija pa rokai kad restorānā bija daudz viesu un dzeramā, bet nebija ar ko viesus cienāt. Mēs arī tāpat – no tā, kas bija pa rokai radījām jaunus salātus Cēzara gaumē. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!

Pagatavošana 10 min 2 porcijas

1. Salātlapas noskalot, lielākas saplūkāt ar rokām, pārlikt salātu bļodā.
2. Mērcei krējumu sajaukt ar sinepēm, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Mērci sajaukt ar salātlapām. Salātus sakārtot porcijas šķīvjos. Vienā malā liek sagrieztu šķēlēs šķinķi, Pārkaisīt ar sieru un grauzdiņiem. Izdekorēt ar kiršu tomātiņiem.