Salāti ar Fetaki sieru, svaigiem lakšiem un olām

Sastāvdaļas

  • 200g Romiešu salāti
  • 300g svaigs gurķis
  • 5 vārītas olas
  • 250g Fetaki siers
  • Mērcei:
  • 200g krējums
  • 2 ēd.k. Franču sinepes
  • 1 bunt. lakši
  • sāls

Daudzas saimnieces ir iecienījušas sieru “Fetaki” un katrai ir kāda no iecienītākajām receptēm, kurā izmanto tieši šo sieru. Piedāvājam jums vēl vienu pārbaudītu recepti. Lai labi garšo!

Pagatavošana 15 min 4 porcijas

1. Salātus ar rokām saplūkāt smalkākos gabalos. Olas un gurķus sagriezt šķēītēs. Sieru sadrupinār ar dakšu. Lielā salātbļodā pārlikt salātus, gurķus un sieru. Viegli apmaisīt, pievienot olas.
2. Pagatavot mērci. Krējumu sajaukt ar sinepēm un sasmalcinātiem lakšiem. Kad lakšu sezona beigsies, var izmantot zaļos lokus. Pievienot pēc garšas sāli.
3. Salātus pasniedz pārlejot ar mērci.