Rutku salāti ar kūpinātu krūtiņu

Sastāvdaļas

  • 1 liela rutka sakne
  • 2 rupjmaizes šķēles ar sēkliņām
  • 100g kūpināta krūtiņa
  • 1 ķiploka daiviņa
  • sāls, pipari

Lai arī par rutku dzimteni uzskata Ēģipti un Ķīnu, mūsu senči Latvijas laukos jau vairākus gadsimtus ir iecienījuši šo rudens velti. Šis redīsa “radinieks” plaši tiek izmantots mūsu tautas virtuvē. Šodien vēlamies padalīties ar kādu vienkārši pagatavojamu, bet garšīgu salātu recepti, kurā galvenā vieta atvēlēta tieši rutkam.

Pagatavošana 20 min 2 porcijas

1. Gaļu sagriež kubiņos un sausā pannā apcep.
2. Maizes šķēles apgrauzdē tosterī, ierīvē ar ķiploka daiviņu, sagriež kubiņos. Ja nav tostera, tad maizi var apcept sausā pannā.
3. Rutku notīra, sarīvē uz dārzeņu rīves. Lai rutki nebūtu pārāk sīvi, tos pārkaisa ar sāli, samaisa un atliek uz 10 minūtēm, tad lieko šķidrumu nospiež.
4. Salātu bļodā pārliek rutkus, gaļu ar visiem taukiem un samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Pa virsu pārkaisa ar grauzdiņiem un uzreiz pasniedz.