Sastāvdaļas
- 100 g mīksta sviesta
- 200 g maltu riekstu pēc izvēles
- 1 pudelīte vaniļas esences
- 1 pudelīte ruma esences
- 100 g pūdercukura
- 2 ēdk. kakao + kakao apvārtīšanai
Ieteicamas visiem gardēžiem. Jāuzglabā ledusskapī traukā ar vāku.
Pagatavošana: 15 min
- Sviestu saputo ar pūdercukuru. Pievieno riekstus, abas esences un kakao. Rūpīgi samaisi. Ieliec masu ledusskapja saldētavā uz 15 minūtēm, lai nedaudz sacietē.
- Ieber šķīvī kakao pulveri. No atdzesētās masas veido nelielas lodītes, ko bagātīgi apvārti kakao pulverī. Liec gatavās konfektes traukā ar vāku un uzglabā ledusskapī.
- Pirms pasniegšanas ieteicams konfektes vēlreiz apvārtīt kakao pulverī, jo tām ir tendence iesūkt to sevī, tāpēc, ilgāku laiku uzglabājot, tās kļūst neglīti plankumainas.