Rukolas salāti ar gaļas bumbiņām tomātu mērcē

Sastāvdaļas

  • 500g malta lielopu gaļa
  • 1 bunt. rukola
  • 1/2gl piens
  • 2 maizes šķēles
  • 1 ola
  • 400g tomāti savā sulā
  • 150g kiršu tomātiņi
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1/2 ēd.k. harissa
  • kaltētas piparmētras
  • pētersīļi
  • eļļa
  • sāls, pipari
  • Mērcei:
  • 200g jogruts bez garšas
  • 1 ēd.k. citrona sula
  • pētersīļi
  • sāls, pipari

Viss ģeniālais ir vienkāršs. Šis teiciens ir attiecināms arī uz šo vienkārši pagatavojamo recepi. Garšo vienreizēji, izmēģiniet!

Pagatavošana 30 min 4 porcijas

1. Maizes šķēles iemērc pienā uz 10 min. Lieko šķidrumu nospiež. Lielā bļodā pārliek malto gaļu, pievieno maizi, smalki sakapātus pētresīļus, saberztas piparmētras, olu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas un visu kārtīgi samaisa. No maltās gaļas veido bumbiņas valrieksta lielumā. Pannā uzkarsē eļļu un ātri apcep gaļas bumbiņas no visām pusēm.
2. Ķiplokus sasmalcina. Katlā ar biezu apakšu ielej 2 ēd.k. eļļas un apcep ķiplokus. Pievieno sasmalcinātus konservētus tomātus, harissu, sāli un svaigi maltus piparus. Sautē apm. 5 min. Pievieno gaļas bumbiņas, apsedz ar vāku un sautē vēl 15 min.
3. Mērcei jogurtu sajauc ar sasmalcinātiem zaļumiem, citrona sulu, sāli un svaigi maltiem pipariem.
4. Porcijas šķīvjos kārto rukolu, sagrieztus kiršu tomātus un gaļas bumbiņas. Pa virsu pārlej ar jogurta mērci. Pasniedz uzreiz.