Rīvētu dārzeņu salāti lauku gaumē

Sastāvdaļas

  • 2 smalkās šēlītēs sagriezti selerijas kāti
  • 4 tievos salmiņos sagriezti burkāni
  • 2 tievos salmiņos sagriezti cukini
  • 2 plānos salmiņos sagrieztas sarkanās paprikas
  • 1 saišķītis svaigu pētersīļu
  • Mērcei:
  • 2 ēdamk. baltā balzametiķa
  • 2 ēdamk. citrona sulas
  • 1 tējk. medus
  • 3 ēdamk. vīnogu kauliņu vai rapšu eļļas
  • sāls un svaigi malti pipari
  • svaigas pētersīļa lapiņas dekorēšanai

Šiem krāsainajiem dārzeņu salātiem, kas pagatavoti no svaigiem dārzeņiem, piemīt nesamākslota lauku vienkāršība. Vienkārši un garšīgi!

Pagatavošana 30 min 4 porcijas

1. Selerijas kātus sagriež plānās šķēlēs. Papriku, cukini un burkānus sarīvē lielas skaidiņās vai sagriež palielos salmiņos.
2. Seleriju, burkānus, cukini, piparus un kapātos pētersīļus kārto lielā salātu bļodā.
3. Mazākā bļodiņā sajauc balzametiķi ar citrona sulu, medu un eļļu. Pārlej mērci dārzeņiem un samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
4. Salātus, garnētus ar petersīļa lapiņām, pasniedz atsevišķās bļodiņās.

| View