Risoto ar pikanto cāļa mērci

Sastāvdaļas

  • 400g filejas medaljoni zaļajā marinādē
  • 140g rīsi Arborio
  • 400g konservēti tomāti savā sulā
  • 400g konservētas pupiņas
  • 500ml vistas buljons
  • 20g rīvēts Parmezāns
  • 1 sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 lauru lapa
  • 1 ēd.k. čili pasta
  • 2 ēd.k. baltvīna etiķis
  • eļļa
  • sāls, pipari

Nevienam gardēdim nav noslēpums, risoto pagatavošanas variācijas ierobežo tikai gatavotāja fantāzija. Šoreiz piedāvājam īpaši garda risoto pagatavošanas recepti. To īpašu padara sastāvā esošie vistas gaļas medaljoni. Garšo patiešām lieliski!

Pagatavošana 30 min 3 porcijas

1. Sīpolu un ķiploku daiviņas smalki sakapā.
2. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep pusi no sīpoliem un ķiplokiem. Pievieno rīsus un cep vēl 2-3 min. Tad pielej buljonu, etiķi, pievieno lauru lapu un sautē ik pa brīdim apmaisot un pēc nepieciešamības pielej ūdeni. Pašās beigās pievieno pupiņas un rīvētu sieru. Maisa līdz siers izkūst. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
3. Pannā uzkarsē eļļu un apcep atlikušos sīpolus un ķiplokus. Pievieno sagrieztus mazos kubiņos medaljonus un apcep arī tos. Tad pievieno čili pastu, konservētus sasmalcinātus tomātus, sāli un piparus pēc garšas un sautē apm. 10-15 min.
4. Risoto pasniedz ar mērci.

| View