Zupas

Lieldienu zupa poļu gaumē

Sastāvdaļas 12 olas 500g šķiņķis 500g kūpināta krūtiņa 400g Krakovas vai Valmieras desa smaržīgie pipari sāls, svaigi malti pipari pēc garšas etiķis un mārrutki pasniegšanai zaļumi Kā raksturīgākos poļu virtuves ēdienus var minēt kāpostu tīteņus, […]

Zupas

Bohēmijas ķiploku zupa

Sastāvdaļas 1 sīpols 6 ķiploka daiviņas 250g kūpinātas gaļas 1 puravs 4 kartupeļi 1 l buljona 1 ēd.k. sviesta sāls, pipari pēc garšas 1/2 tējk. ķimeņu 1 tējk. majorāna 2 ēd.k. pētersīļi Šī zupa tiek […]

Zupas

Borščs

Sastāvdaļas bietes kartupeļi skābēti kāposti 1-2 burkāni 1 sīpols 1 tomāts vai 2-3 karotes tomātu pastas 2-3 ķiploku daiviņas sāls, pipari, cukurs pēc garšas vārīta gaļa 50-100g degvīna etiķis Es šodien intereses pēc izmeklējos tādu […]

Zupas

Biešu krēmzupa

Sastāvdaļas 500g bietes 350g kartupeļu 1 sīpols 1 ābols 600ml dārzeņu buljons 1 ēd.k. ķimenes 1 lauru lapa timiāns (pēc velēšanās 1 ēd.k. citrona sulas 4 ēd.k. krējuma sāls, svaigi malti pipari pēc garšas Man […]

Zupas

Tomātu zupa

Sastāvdaļas 2 bundžas konservētu tomātu pa 800g ķiploki pēc garšas zupas garšaugi sāls, pipari olīveļļa Kad ir jauki nosvinēti svētki, jāsāk domāt par atslodzes dienām – vēderi prasa kaut-ko vieglāku. Tomātu zupa ļoti labi derēs […]

Zupas

Zupa austrumu gaumē

Sastāvdaļas 200g garneļu 1 pangasijas fileja 300g austersēnes 1 paciņa kokosriekstu piena sojas mērce zaļie locini karijs Nopirku lielās ūsainās garneles un kokosriekstu pienu. Mājās man bija austersēnes. Pavandijos vecos žurnālos un atradu šādu recepti. […]

Zupas

Vistas buljons ar muskatrieksta klimpām

Sastāvdaļas 1 l vistas buljona 100g mannas 1 ola 1 olas dzeltenums 1 ēd.k. ūdens 2 ēd.k. olīveļļas 1 tējk. sakapātu zaļumu sāls muskatrieksts Ierasti ēdieni var iegūt neierastāku garšu un izskatu variējot ar piedevām. […]

Zupas

Šampinjonu krēmzupa

Sastāvdaļas svaigi šampinjoni 1 sīpols saldais krējums sāls un svaigi malti pipari pec garšas Šampinjoni ir vispopulārākā un iecienītākā kultivētā sēne, kas savu nosaukumu ieguvusi no franču valodas(champignon). Tas ir universāls produkts, šampinjonus var izmantot […]

Zupas

Marokāņu zupa ar jēru un lēcām

Sastāvdaļas 500g jēra pleca 1 sīpols 3 ēd.k. olīveļļas 2 ķiploka daiviņas 1 tējk. kanēļa 1/2 tejk. kumīna 1/2 tējk. malta koriandra 200g konservētu tomātu 100g lēcu sāls un svaigi malti pipari pēc garšas čili […]

Zupas

Tarator – bulgāru aukstā zupa

Sastāvdaļas 500 ml vai jogurts bez piedevām 4 nelieli svaigi gurķi 0,5 glāze ar izlobītiem vālriekstiem 4 daiviņas ķiploka dilles sāls Bulgāru “Tarator” – aukstā zupa no rūgušpiena un gurķiem, eļļu un piedevām. Tas nu […]