Zupas

Sātīga biezzupa ar malto gaļu un turku zirņiem

Sastāvdaļas 500g liellopa maltā gaļa 400g konservēti turku zirņi 400g konservēti tomāti 100g spināti 2 gl. dārzeņu vai liellopa buljons 2 burkāni 2 selerijas kāti 1 sīpols 4 ķiploka daiviņas 1 ēd.k. ar kaudzi kaltētas […]

Zupas

Burkānu biezzupa

Sastāvdaļas 2 ēdk. olīveļļas 1 sīpols 4 burkāni 1 liels kartupelis 4 glāzes dārzeņu buljona 2 ēdk. ciedru riekstu 4 ēdk. sarkanā pesto bazilika buntīte sāls, malti melnie pipari Vienkārši un ātri pagatavojama sātīga zupa […]

Zupas

Aukstā zupa ar fetaki sieru

Sastāvdaļas 3-4 vidēja lieluma bietes 1 l kefīrs 1 sīpols 1 svaigs gurķis 100g fetaki siers 1 gl. vistas buljons citrona sula sāls un svaigi malti pipari Latvieši auksto zupu ēd visu gadu, taču karstajās […]

Zupas

Gaileņu un gurķu zupa

Sastāvdaļas 200 g nelielu gaileņu 1 īsais vai 1/2 garā gurķa 200 ml saldā krējuma (10% treknuma) 30 g purava 1 tējk. svaigu diļļu piciņa sviesta ūdens pēc vajadzības sāls, pipari Recepti iesaka Dita Lase, […]

Zupas

Berlīnes kartupeļu zupa

Sastāvdaļas 1,5 l buljona 500 g kartupeļu, sagrieztu gabalos 200 g caurauguša šķiņķa, sagriezta gabaliņos 125 ml saldā krējuma 1 burkāns, sašķēlēts 1 pētersīļa sakne, sašķēlēta 1 liels sakapāts sīpols 2 šķēles baltmaizes, sagrieztas gabaliņos […]

Zupas

Meža sēņu krēmzupa ar riekstiem

Sastāvdaļas 500 g sēņu 100 ml saldā krējuma 100 g lazdu riekstu, viegli apgrauzdētu, samaltu 1 sīpols 25 g sviesta 1 kubiņš vistas buljona pāris zariņu majorāna (ieteicams) sāls, pipari Izmanto jebkuras meža sēnes, kas […]

Zupas

Vienkāršā minestrone ar pesto

Sastāvdaļas 300 g kaltētu pupiņu 4 kartupeļi 2 burkāni 2 puravi 2 seleriju kāti 2 mazi kabacīši 2 tomāti 4 ēdk. rīvēta cietā siera 150 g nūdeļu 4–5 ēdk. olīveļļas 1 liels sīpols 2 ēdk. […]

Zupas

Vistas zupa ar siera bumbām

Sastāvdaļas 600g cāļu šķiņķi atkauloti bez ādas 400g tomāti savā sulā 1 paprika 1 sīpols 2 ķiploka daiviņas 1/2 tējk. čili pasta 1 lauru lapa 2-3 smaržīgo piparu graudiņi Siera bumbām: 200g rikotas siers 100g […]

Zupas

Ķekavas borščs

Sastāvdaļas 1 iep. šķinķi bez kaula un ādas Čanahi 400g skābēti kāposti 400g marinētas bietes (veselas) 2 burkāni 1 sīpols 2 ēd.k. sarkana adžika 2 ēd.k. etiķis eļļa sāls, pipari Katrai apdzīvotai vietai ir kāds […]