Veselīgi

Mūsdienu pelēko zirņu zupa “Dimdiņi”

Sastāvdaļas 1,5l dārzeņu buljons 400g vārīti pelēkie zirņi 200g pētersīļu sakne 200g vārītas bietes 4-5 kalē kāposta lapas 2 burkāni 1 sīpols 3 ķiploka daiviņas 3-4 smaržīgie pipari 2 lauru lapas 10g sviests sāls, pipari […]

Veselīgi

Tvaicēts lasis ar sparģeļiem un citronu

Sastāvdaļas 2 gb. laša steiks 1 iep. sparģeļi 1/2 citrons dilles olīveļļa sāls, svaigi malti pipari Lasis ir viena no vērtīgākajām zivīm. Laša sastāvā atrodamas vērtīgas taukskābes, A, B1, B2, B6 un E vitamīns, kā […]

Veselīgi

Pākšu pupiņu salāti provansiešu gaumē

Sastāvdaļas 700 g pākšu pupiņu 3 ķiploka daiviņas 70 g kaltētu tomātu eļļā 1 sarkanais sīpols 1 rozmarīna zariņš 1 tējk. rīvētas citrona miziņas 3 ēdk. citronu sulas 150 ml dārzeņu buljona sāls, malti pipari […]

Veselīgi

Mājās kaltēti biešu čipši

Sastāvdaļas 2 sarkanās bietes (ap 150 g) 150 ml ūdens 50 g cukura ⅓–½ tējk. maltu čili piparu Kraukšķīgus dārzeņu čipsus var pagatavot gan no bietēm, gan citiem dārzeņiem: burkāniem, pastinakiem, seleriju un pētersīļu saknēm, […]