Deserti

Pankūciņas sviestmaižu tosterī

Sastāvdaļas 150 g miltu 150 ml paniņu 2 olas 2 ēdk. cukura 1 tējk. cepampulvera šķipsniņa sāls eļļa cepšanai pūdercukurs pārkaisīšanai Gandrīz vai katrā mājā ir atrodama kāda sen nelietota ierīce, kas nepelnīti aizmirsta kaut […]

Deserti

Biezpiena bumbiņas

Sastāvdaļas 500 g biezpiena 300 g miltu 3 olas 30 g cukura 5 g sodas 5 ml etiķa 5 g sāls 1 l eļļas – vārīšanai Mūsu bērnības klasika, kurā joprojām svarīgākais ir biezpiens. Pagatavošana […]

Deserti

Aukstais upeņu deserts

Sastāvdaļas 300g saldētas upenes 400g kondensētais piens ar cukuru Šis ir ātrākais deserts, ko mēs zinām. Sezonā to var gatavot ar svaigām ogām, iepriekš sasaldējot. Bet īpaši labi tas garšo ziemā, kad no saldētavas izņem […]

Deserti

Slinkā Pavlova jeb bezē ar ogām

Sastāvdaļas Māca Normunds Baranovskis, Rimi veselīgas ēšanas kustības šefpavārs. Vari izmantot lielu trauku vai arī vari gatavot desertu atsevišķos traukos. Pagatavošana: 10 min / 4 porcijas Pusi no ogām saspied vai sablenderē kopā ar daļu […]

Deserti

Cepti āboli ar marcipānu

Sastāvdaļas 8 lieli skābeni āboli 200 g marcipāna 200 brūkleņu ievārījuma 50 g sviesta + sviests veidnei 80 g maltu lazdu riekstu 3 ēdk. ruma 1 tējk. rīvētas citrona miziņas Lieliski garšo ar vaniļas mērci, […]

Deserti

Šokolādes un karstvīna trifeles

Sastāvdaļas 150 ml sarkanvīna 5 krustnagliņas 1 kanēļa standziņa 4 melnie pipari 100 g muskovado cukurs 1 mandarīns 400 g tumšās šokolādes skaidiņu (vai smalki sagriezta šokolādes tāfelīte) 100 g pūdercukurs Pašu gatavotas konfektes! Pievienotās […]

Deserti

Klasiskā vaniļas mērce

Sastāvdaļas 500 ml piena 100 g cukura 6 olu dzeltenumi 1 vaniļas pāksts Ja ir vēlēšanās, klasisko garšu var mazliet pamainīt ar rīvētu apelsīna vai citrona miziņu. Pagatavošana: 20 min / 4 porcijas Olas dzeltenumus […]

Deserti

Krēms no brūkleņu ievārījuma

Sastāvdaļas 1 glāze brūkleņu ievārījuma, kas viegli sakults ar 1–2 ēdk. ūdens 250–500 ml saldā krējuma 8–10 g agaragara 1 glāze auksta ūdens cukurs pēc garšas Laiks vasarā sarūpētajiem ievārījumiem piešķirt jaunu elpu – izmanto […]

Deserti

Ruma lodītes

Sastāvdaļas 100 g mīksta sviesta 200 g maltu riekstu pēc izvēles 1 pudelīte vaniļas esences 1 pudelīte ruma esences 100 g pūdercukura 2 ēdk. kakao + kakao apvārtīšanai Ieteicamas visiem gardēžiem. Jāuzglabā ledusskapī traukā ar […]

Deserti

Krakneļi

Sastāvdaļas 240 g gaišā cukura sīrupa 100 g piena pulvera 120 g sviesta 30 g kakao pulvera 200 g rīsu brokastu pārslu (uzpūsto rīsu graudu) Krakneļi nāk no angļu virtuves, kur šis našķis bieži manīts […]