Raibie olu salāti

Sastāvdaļas

  • 8 vārītas olas
  • 2 marinēti gurķīši
  • 2 tomāti
  • 1 sīpols
  • 100 g konservētu zaļo zirnīšu
  • 4–5 ēdk. skābā krējuma
  • 1 ēdk. majonēzes
  • 1 tējk. sinepju
  • sakapāti zaļumi
  • sāls un svaigi malti melnie pipari

Ja vēlies, mērcei vari pievienot arī mārrutkus un labu kečupu, bet salātiem – rīvētu sieru. Marinētu gurķu vietā vari ņemt arī svaigos. Te iederas arī salmiņos sagriezta desa.

Pagatavošana 20 min 4 porcijas

1. Olas nolobi un sagriez gabaliņos. Sīpolu nomizo un sakapā. Gurķīšus un tomātus sagriez mazos gabaliņos. Ber bļodā un pievieno notecinātus zaļos zirnīšus.
2. Krējumu samaisi ar majonēzi, sinepēm, sāli un pipariem un pārlej salātiem. Saudzīgi samaisi un pārkaisi ar zaļumiem.

| View