Rabarberu kompots ar biezo vaniļas mērci

Sastāvdaļas

  • Kompotam
  • 400 g rabarberu
  • 50 g cukura
  • 3 ēdk. ābolu sulas
  • Vaniļas mērcei
  • 300 ml piena
  • 2 olas
  • 40 g cukura
  • 2 ēdk. cietes
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • šķipsniņa sāls

Pēc šīs receptes gatavota vaniļas mērce drīzāk gan atgādina krēmu, taču sader ar rabarberiem harmoniskāk nekā klasiskā vaniļas mērce.

Pagatavošana

  1. Rabarberus nomizo, sagriez mazos gabaliņos un ber katlā. Pievieno cukuru un ābolu sulu un uz lēnas uguns sautē 10 minūtes.
  2. Olām atdali baltumu no dzeltenuma. Baltumus ar šķipsniņu sāls saputo stingrās putās.
  3. Pienā iekul cieti. Pievieno olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru. Maisot uzvāri un uzreiz noņem no uguns. Liec aukstā ūdens peldē un maisot atdzesē. Iecilā olu baltumus.
Ātra ēdienu piegāde uz mājām vai biroju Rīgā