Sastāvdaļas
- Kompotam
- 400 g rabarberu
- 50 g cukura
- 3 ēdk. ābolu sulas
- Vaniļas mērcei
- 300 ml piena
- 2 olas
- 40 g cukura
- 2 ēdk. cietes
- 1 paciņa vaniļas cukura
- šķipsniņa sāls
Pēc šīs receptes gatavota vaniļas mērce drīzāk gan atgādina krēmu, taču sader ar rabarberiem harmoniskāk nekā klasiskā vaniļas mērce.
Pagatavošana
- Rabarberus nomizo, sagriez mazos gabaliņos un ber katlā. Pievieno cukuru un ābolu sulu un uz lēnas uguns sautē 10 minūtes.
- Olām atdali baltumu no dzeltenuma. Baltumus ar šķipsniņu sāls saputo stingrās putās.
- Pienā iekul cieti. Pievieno olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru. Maisot uzvāri un uzreiz noņem no uguns. Liec aukstā ūdens peldē un maisot atdzesē. Iecilā olu baltumus.