Puravu-ābolu salāti

Sastāvdaļas

  • 1 puravs
  • 1 ābols
  • 3-4 cieti vārītas olas
  • 150g turku/grieķu jogurts
  • sāls, pipari

Puravu dzimtene ir Vidusjūras piekraste, tos ir audzējuši un pat apdziedājuši dzejā senie romieši. Tā seno romiešu dzejnieks Marks Valērijs Marciāls savās epigrammās rakstīja: ”Kam puravi garšo, lai ēd. Visu dārzeņu vidū tie ir veselīgāki, jo kuņģa sāpes dziedina.”

Pagatavošana 10 min 4 porcijas

1. Puravus nomazgā, olas noloba un sagriež.
2. Ābolus nomazgā, nomizo un sarīvē uz dārzeņu rīves. Ābolus sajauc ar jogurtu, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3. Traukā kārto pamīšus puravus un olas, katru kārtu pārlejot ar sagatavoto mērci.