Pupiņu zupa ar bekonu un heresu

Sastāvdaļas

  • 400g sarkanu pupiņu
  • 1,5-2 l gaļas buljona
  • 300g bekons
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 2 timiāna zariņi
  • heres
  • pētersīļi dekoram
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas

Par pupiņu dzimteni tiek uzskatīta Dienvidamerika, tās audzējuši indiāņi. Eiropā pārtikai pupiņas sāktas audzēt XVI. gadsimta vidū, sākotnēji Vidusjūras reģionā. Šobrīd pupiņas pazīst visā pasaulē un to pielietojums kulinārijā ir visai plašs. Šoriez piedāvājam pupiņu zupu ar bekonu un heresu.

Pagatavošana 180 min 4 porcijas

1. Pupiņas uz nakti iemērkt aukstā ūdenī. Ūdeni noliet, pupiņas izskalot un pārliet ar tīru ūdeni. Katlu uzlikt uz uguns, uzvārīt un vārīt 10 min. Ūdeni notecināt.
2. Apmēram pusi bekona sagriezt mazos kubiņos vai strēmelītēs. Burkānu un sīpolu sagriezt mazos kubiņos. Dārzeņus un bekonu apcept karstumizturīgā traukā. Pievienot pupiņas, timiānu, pārliet ar buljonu un uzvārīt. Apsegt ar vāku vai folliju un ievietot cepeškrāsnī uz 2-3 stundām 150 grādos, kamēr pupiņas ir mīkstas.
3. Izņemt no krāsns, mazliet atdzesēt un sablendēt. Pievienot pēc garšas sāli un piparus un vēlreiz uzvārīt.
4. Atlikušo bekonu apcept no abam pusēm sausā pannā uz ļoti lielas uguns. Gatavu bekonu pārlikt uz papīra dvieļiem, lai notek liekie tauki.
5. Zupu saliet šķivjos. Katrā šķīvī ieliet apmēram 1 ēd.k. heresa. Dekorē ar bekona šķēlītēm un svaigiem pētersīļiem.
6. Avots-laperla-foto.livejournal.com

| View